Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Egeli bilim ekibinden ‘Optik Genom Haritalama’ yöntemi

Egeli bilim insanları hazırladıkları projelerle bilim dünyasına katkı sunmaya devam ediyorlar. Nitelikli insan kaynağı ile akademi dünyasında öne çıkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri sağlık alanında tanı ve tedaviye yönelik somut projeler üretmeyi sürdürüyorlar.

Egeli bilim ekibinden ‘Optik Genom Haritalama’ yöntemi
REKLAM ALANI
15 Mart 2024 17:12
27

Egeli bilim insanları hazırladıkları projelerle bilim dünyasına katkı sunmaya devam ediyorlar. Nitelikli insan kaynağı ile akademi dünyasında öne çıkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri sağlık alanında tanı ve tedaviye yönelik somut projeler üretmeyi sürdürüyorlar.

Bu çalışmalar kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Samim Özen’in yürütücülüğünü yaptığı, “Genetik Nedeni Belirlenememiş 46,XY Cinsiyet Gelişim Bozukluklarının Tanısında Yeni Bir Yöntem: Optik Genom Haritalama” başlıklı proje  “TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Proje ile 46,XY karyotipli kişilerdeki genetik nedenleri belirlemekte zorluk yaşanan durumlarda yeni bir tanı yöntemi geliştirilecek.

Prof. Dr. Samim Özen’i makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan Tıp Fakültemiz,  akademik insan gücü ve laboratuvar altyapısı bakımından ülkemizin saygın eğitim ve sağlık kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tıp eğitiminde en iyi olma yolunda çalışmalarına devam eden Tıp Fakültemizin akademisyenleri aynı zamanda hazırladıkları projeler ve yürüttükleri araştırmalarla hem literatüre hem bilim dünyasına hem de pek çok hastalığın tanı ve tedavisine katkı sunuyorlar. ‘Genetik Nedeni Belirlenememiş 46, XY Cinsiyet Gelişim Bozukluklarının Tanısında Yeni Bir Yöntem: Optik Genom Haritalama’ başlıklı projesi TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan Prof. Dr. Samim Özen’i ve proje ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Samim Özen ise “Proje,  46,XY karyotipli kişilerdeki genetik nedenleri belirlemekte zorluk yaşanan durumlarda yeni bir tanı yöntemi geliştirmeyi amaçlıyor.   Projenin odak noktası olan ‘Optik Genom Haritalama’ yöntemi, geleneksel yöntemlere kıyasla daha hassas bir şekilde genetik varyasyonları belirlemeyi ve yeni nedenleri keşfetmeyi hedefliyor” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

ankara web tasarım law office wordpress hosting ingilizce kursu web tasarım ankara haberler Renault Yedek Parça Ankara Çıkışlı Karadeniz Batum Turu Dacia Yedek Parça Fluence Yedek Parça iveco yedek parça ankara Güneş Enerjisi İmplant Süt Sağım Makinesi Yedek Parça Casıo g shock forklift aküsü Pt100 ankara ceza avukatı Ankara endoskopi labomat Beta Law dacia yedek parça güç trafosu oto yedek parça dunnage airbag e-imza check up Huzurevi damla etiket radyal fan iç mimar jean Hobi Bahçesi Yatırımı etiler pilates değer kaybı Adblue yer yıkama makinesi Baharat Çeşitleri